Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques
Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques

Miquel Missé

Miguel Missé (Barcelona, 1986) és sociòleg i activista trans.

Actualment, els seus interessos se centren en la promoció d’una cultura trans plural i crítica així com en la difusió de referents amb experiències de gènere diverses i transformadores. Per a això, està implicat en diferents línies de treball que van des de la recerca, la pedagogia i la generació de projectes en els quals entralazar cultura i pensament.

És consultor i formador independent en l’àmbit de les polítiques públiques per la diversitat sexual i de gènere i col·labora com a investigador extern amb la Línia d’estudis sobre diversitat sexual i de gènere de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya.

A més, està implicat en diverses iniciatives per a adolescents entorn al gènere i la sexualitat com el projecte OASI, unes colònies d’estiu per a adolescents LGTB, de la mà de la cooperativa Candela o el projecte Caleidoscopio, una iniciativa per a positivizar la diversitat de gènere en la infància.

Ha creat al costat de Pol Galofre i Gracia Camps l’espectacle “Trans Art Cabaret” produït per Cultura Trans i FIRE!!. I ha estat assessor de continguts de creacions artístiques com a Llimbs de la Cia. Els Impuxibles o Raphaelle de Cia. La conquesta del Pol Sud.

Ha editat juntament amb Gerard Coll-Planas del llibre «El gènere desordenat: crítiques entorn de la patologització de la transsexualitat” (EGALES: 2010), i al costat de Pol Galofre el llibre “Polítiques trans: una antologia des dels estudis trans nord-americans” (EGALES:2015). És també autor del llibre «Transsexualitats: altres mirades possibles» (EGALES: 2013) i més recentment ha publicat “A la conquesta del cos equivocat” (EGALES: 2018)