Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques
Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques

Alberto Polo

L’Alberto Polo porta més de vint anys darrere de la càmera fotogràfica. Va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i, posteriorment, a l’Escola de Fotografia de la UPC i la Westminster University de Londres.

A partir de les seves passions de joventut com són la música punk i l’skateboarding, s’introdueix en la fotografia i dedica bona part de la seva vida a documentar aquestes cultures, recorrent el món de manera professional per mitjans internacionals.

Les fronteres entre el professional i allò vital es dilueixen des del principi, ja que ha pogut documentar la seva vida i el món que m’envolta d’una manera propera i emocional, partint d’aquestes cultures juvenils i viure la fotografia des de l’experiència personal.

Actualment, desenvolupa projectes fotogràfics de caràcter documental, en una cerca constant d’oferir una visió personal que no pretén tant donar respostes, sinó generar més aviat preguntes. Obrint la mirada cap a un món més ampli, amb tot un nou ventall d’interessos on ha trobat vida i inspiració, ja sigui en sèries més temàtiques o en sèries obertes. La seva manera de viure i mirar el que m’envolta, l’ha portat a trobar la virtut documentar el seu entorn mes immediat, tenint sempre en compte la capacitat d’explicar històries pròximes però amb vocació universal. En elles reflexiona sobre la vida i la mort, el pas del temps i l’efímer, les relacions humanes i el propi mig fotogràfic.

Imatges, habitualment en blanc i negre, algunes plenes de força i energia i altres pausades i reflexives, però en conjunt, carregades d’experiències vitals, amb una bona dosi de realitat però sempre plenes de subjectivitat. Un exemple clar és la sèrie Love Life, un diari visual en constant creixement i del qual es va publicar fa pocs mesos, un segon lliurament en format llibre.