Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques
Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques

Cora(je), una exposició evolutiva

La fotoperiodista Gabo Caruso ens presenta “Cora(je)“, una exposició evolutiva que obrirà les portes el dia 2 de novembre a les 15.30 h, a l’escola universitària ERAM. Aquest espai es troba a la primera planta de la Factoria Coma Cros de Salt, i serà accessible fins al 29 del mateix mes. En aquesta exposició, l’artista […]

La fotoperiodista Gabo Caruso ens presenta Cora(je), una exposició evolutiva que obrirà les portes el dia 2 de novembre a les 15.30 h, a l’escola universitària ERAM.

Aquest espai es troba a la primera planta de la Factoria Coma Cros de Salt, i serà accessible fins al 29 del mateix mes.

En aquesta exposició, l’artista retrata la infància trans de Cora, i ho reflecteix a través de diferents universos vitals de la protagonista, universos que històricament havien tancat la porta a tota l’experiència trans. Es tracta d’un treball col·laboratiu, que inclou el treball fotogràfic de l’artista i a més, altres instantànies fetes per la mateixa Cora o extretes de l’arxiu familiar. Aquestes fotografies permeten al públic aprofundir en aquests processos, que com els de Cora, necessiten ser vistos.

En aquest projecte de creació múltiple, l’artista convida a pensar en el paper de les imatges mentre exhibeix, des de la singularitat que permet la discontinuïtat de cada instantània, algun dels noms màgics de la identitat.

Així mateix, el reportatge està pensat per seguir el transcurs evolutiu de Cora, i convertir aquesta proposta en un reflex del seu canvi constant, per tal de transmetre el procés de la infància com una etapa viva i en moviment, tal com és la construcció de les identitats. Constatant que és possible créixer feliç i ser trans, si el context que abans excloïa, ara companya.

Les obres de Gabo Caruso han estat publicades a diferents mitjans, com són El País, Stern, El Diario o Vice. Alhora han estat reconegudes amb diferents premis, com és el premi National Geographic fons d’emergència per fotoperiodistes Covid19. Per aquest projecte en concret, ha rebut el suport de l’associació nord-americana IWMF (International Women’s Media Fundation). Si us interessa l’exposició i voleu visitar-la, com anteriorment hem dit, Cora(je) és accessible a partir del 2 de novembre a les 15.30h, a ERAM, a la primera planta de la Factoria Coma Cros de Salt, Carrer Sant Antoni 1, 17190.

Gabo Caruso

Actualitat relacionada