Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques
Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques

I Jornades Metaphorai Foto

El passat 25 de novembre, es van realitzar a l’Espai 3r Esquerra, situat al CoEspai, C/ Anselm Clavé, 32 3r, Girona, les I Jornades Metaphorai Foto.  Aquesta Jornada neix com una proposta dins de l’àmbit de la cultura visual i de les arts visuals i amb la intenció de respondre a la necessitat d’establir espais […]

El passat 25 de novembre, es van realitzar a l’Espai 3r Esquerra, situat al CoEspai, C/ Anselm Clavé, 32 3r, Girona, les I Jornades Metaphorai Foto.  Aquesta Jornada neix com una proposta dins de l’àmbit de la cultura visual i de les arts visuals i amb la intenció de respondre a la necessitat d’establir espais estables de reflexió sobre la pràctica fotogràfica.

El projecte pretén estudiar, a partir d’eixos temàtics establerts prèviament, el llenguatge visual centrat en la imatge fotogràfica més enllà del que pot ser considerat eminentment artístic.

Seguint la metodologia del diàleg, la I Jornada Metaphorai Foto sobre Fotografia i Pensament queda estructurada en un format de taules rodones de caire multidisciplinar, amb la participació dels propis fotògrafs residents i de diferents agents relacionats amb els tres eixos esmentats.

Aquestes jornades han estat possibles gràcies al suport de l’Ajuntament de Girona / Girona cultura

 

Girona Cultura

 

Taula 1. Imatges i realitats socials

Es pretenien plantejar preguntes sobre qué queda de la fotografia com a mitjà per parlar de les problemàtiques socials que ens envolten.

Ponents: Jordi Borràs i Diego Espada. Modera: Robert Garcia

Taula 2. Imatge, art i perspectives de gènere.

Debatre fins a quin punt la imatge pot reflectir realitats tan controverties com la qüestió de la visibilitat de les dones en l’estructura social d’una societat concreta. L’objectiu és indagar en les possibilitats que obre la imatge fotogràfica, entesa com a llenguatge, a l’hora de plantejar noves perspectives de gènere des de la creació artística.

Ponents: Lurdes R.Basolí i Laura Van Severen

Taula 3. Docència de la imatge fotogràfica

La necessitat o no d’establir marcs teòrics i pràctiques fotogràfiques des de noves perspectives per a una revisió del paper de la fotografia contemporània. La lecutra de la imatge, el plantejament de projectes fotogràfics com a motor per a ensenyar a aprendre el món a través de la fotografia.

Ponent: Pep Admetlla, Albert Gusi, Mireia Ferrón

 

 

Actualitat relacionada