Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques
Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques

Alberto Polo [ artista resident juliol 2021 ]

L’Alberto Polo és l’artista visual que estarà fent la residència al 3r esquerra durant aquest estiu. Centrat sobretot en la seva passió per la música i l’skateboard, L’Alberto va estudiar fotografia a l’Universitat Politècnica de Catalunya i a la Westminster University in London. Ha treballat per a marques com Billabong, Vans i Volcom a més […]

L’Alberto Polo és l’artista visual que estarà fent la residència al 3r esquerra durant aquest estiu. Centrat sobretot en la seva passió per la música i l’skateboard, L’Alberto va estudiar fotografia a l’Universitat Politècnica de Catalunya i a la Westminster University in London. Ha treballat per a marques com Billabong, Vans i Volcom a més de publicar a la revista Enderrock, Mondo Sonoro i Rockdelux entre altres, i l’any 2020 va ser finalista del premi de fotografia de la Fundació Vila Casas.

 

L’Alberto Polo porta més de vint anys darrere de la càmera fotogràfica. Va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i, posteriorment, a la Escola de Fotografia de la UPC i la Westminster University de Londres.

A partir de les seves passions de joventut com són la música punk i l’skateboarding, s’introdueix en la fotografia i dedica bona part de la seva vida a documentar aquestes cultures, recorrent el món de manera professional per mitjans internacionals.

Les fronteres entre el professional i allò vital es dilueixen des del principi, ja que ha pogut documentar la seva vida i el món que m’envolta d’una manera propera i emocional, partint d’aquestes cultures juvenils i viure la fotografia des de l’experiència personal.

Actualment, desenvolupa projectes fotogràfics de caràcter documental, en una cerca constant d’oferir una visió personal que no pretén tant donar respostes, sinó generar més aviat preguntes. Obrint la mirada cap a un món més ampli, amb tot un nou ventall d’interessos on ha trobat vida i inspiració, ja sigui en sèries més temàtiques o en sèries obertes. La seva manera de viure i mirar el que m’envolta, l’ha portat a trobar la virtut documentar el seu entorn mes immediat, tenint sempre en compte la capacitat d’explicar històries pròximes però amb vocació universal. En elles reflexiona sobre la vida i la mort, el pas del temps i l’efímer, les relacions humanes i el propi mig fotogràfic.

Imatges, habitualment en blanc i negre, algunes plenes de força i energia i altres pausades i reflexives, però en conjunt, carregades d’experiències vitals, amb una bona dosi de realitat però sempre plenes de subjectivitat. Un exemple clar és la sèrie Love Life, un diari visual en constant creixement i del qual es va publicar fa pocs mesos, un segon lliurament en format llibre.

 

www.albertopolophotography.com

Actualitat relacionada