Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques
Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques

Sense peu de foto

Donem el tret de sortida a la primera residència artística del 2021. El primer artista resident és en Carles Palacio. Compartim amb el fotoperiodista Carles Palacio part del procés d’un microprojecte; una part en què ens mostra la metodologia per a la tria. Les primeres imatges descartades són les que ja no han estat fetes, les que […]

residència artística

Donem el tret de sortida a la primera residència artística del 2021. El primer artista resident és en Carles Palacio.

Compartim amb el fotoperiodista Carles Palacio part del procés d’un microprojecte; una part en què ens mostra la metodologia per la tria.

Les primeres imatges descartades són les que ja no han estat fetes, les que han quedat fora d’un plantejament estètic previ; aquelles imatges que ja no tenen cabuda en les condicions establertes pel fotògraf. L’equip escollit o la tècnica triada abans de sortir al carrer ja apunten cap a una part determinada del llenguatge visual, cap a una manera de comunicar.

En un segon moment, el que es viu exclusivament en la sessió amb el full de contacte digital al davant, ens apareixen les imatges ja “preses” i descartades. Imatges que ja passen a formar part de l’arxiu per qüestions tècniques, estètiques o pel que representen, però també pel que no representen. Queden, finalment, les fotografies triades, les que inclús abans de l’edició sí que diuen quelcom a l’autor, les que aporten discurs al projecte. Imatges que ja carregen amb el pes de la representació i de la intenció del fotògraf.

Fotografies triades i definides també pel mateix procés de selecció, que compten d’alguna manera amb la potència de les que han estat descartades. Una potència que mai podria sortir en cap peu de foto.

 

 

Actualitat relacionada