Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques
Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques

Cicle Parlem-ne? Relacions, poder i sexualitats en format conversa entre Bel Olid, Paula Grande i Martha Zein

El cicle impulsat per CoEspai i Cultural Lab pretén ser un espai de reflexió entorn la diversitat en les relacions, les sexualitats i el poder i compta amb la participació de les autores Bel Olid i Martha Zein com a mestres de cerimònies. La cantant i activista Paula Grande serà l’encarregada de dinamitzar l’espai virtual […]

El cicle impulsat per CoEspai i Cultural Lab pretén ser un espai de reflexió entorn la diversitat en les relacions, les sexualitats i el poder i compta amb la participació de les autores Bel Olid i Martha Zein com a mestres de cerimònies. La cantant i activista Paula Grande serà l’encarregada de dinamitzar l’espai virtual i acompanyar a cada autora en la presentació dels seus respectius llibres.

Aquest cicle és la continuació d’ En primera Persona, realitzat al 2018-2019 i que va ser ideat per la Historiadora de l’Art i activista Saray Espinosa.

En el cas de Bel Olid presentarà la seva darrera publicació Follem? (Ed. Bridge) el dijous 28 de maig a les 19h en directe des del canal d’instagram de @coespai i @belolid.

El cicle, iniciat al febrer en format presencial amb la temàtica de la maternitat subrogada de la mà de Marta Galan i Susanna Barranco passa ara a un format digital, que pretén crear un espai de proximitat on reflexionar de manera càlida i amena amb les autores. El context Covid ha portat a les impulsores del cicle, Celeste Senés i Amel Labdouni a cercar una nova manera de dur a terme la proposta adaptant-la al context digital. Així amb la figura de Paula Grande es pretén dinamitzar l’espai de xat entre les persones que es connectin al directe i facilitar la comunicació entre les autores i el públic.

Bel Olid és escriptora, traductora i professora de literatura i escriptura. Manté una intensa activitat com a traductora al català i, en menor mesura, també al castellà, principalment d’obres de literatura infantil. Ha traduït de l’alemany, l’anglès, el francès, l’italià i el castellà.

Com a autora es dona a conèixer el 2010 gràcies al Premi Documenta per la novel·la Una terra solitària, i al Premi Rovelló d’assaig pel treball Les heroïnes contrataquen. Models literaris contra
l’universal masculí a la literatura infantil i juvenil. Dos anys després guanya el Premi Roc Boronat amb La mala reputació, un recull de narrativa breu que gaudeix d’una gran acceptació entre la crítica i el públic lector. L’any 2016 treu un nou recull de relats, Vents més salvatges, publica l’àlbum il·lustrat Gegantíssima i rep el premi Apel·les Mestres de literatura infantil amb l’obra Viure amb la Hilda (i els seus inconvenients). A Vides aturades (2017) relata el testimoni de persones que busquen refugi a Europa. A Feminisme de butxaca, kit de supervivència (2017), que ha arribat a la quarta edició en un sol any, reflexiona sobre la discriminació per motius de gènere en la nostra societat. El 2018 apareix el seu primer poemari, Ferida, udol, viatge, illa i el 2019 l’assaig Follem? De què (no) parlem quan parlem de sexualitats.

Col·labora en nombrosos mitjans culturals i a la premsa escrita. Ha estat presidenta del Consell Europeu d’Associacions de Traductors Literaris (CEATL – Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires, 2013-2015), i des de març de 2015 és presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Paula Grande, música i activista feminista, paral·lelament a la seva carrera musical treballa també de forma activa com a voluntària en diverses associacions per a la inclusió de les persones i les seves diversitats. Pensa que la música i l’art en general han de ser capaços, i tenen la obligació, de fer visibles, d’una manera creativa i crítica, les realitats i la seva diversitat.

Actualitat relacionada