Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques
Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques

Celebrem el Dia de l’Art!

El 15 d’abril de 1452 va néixer Leonardo da Vinci, possiblement un dels més coneguts artistes del renaixement arreu del món, creador d’obres que han assolit l’estatus d’icona cultural, com La Gioconda. Aprofitant l’efemèride del seu naixement la UNESCO va declarar aquesta data com a Dia Internacional de l’Art, amb el propòsit d’apropar les creacions […]

El 15 d’abril de 1452 va néixer Leonardo da Vinci, possiblement un dels més coneguts artistes del renaixement arreu del món, creador d’obres que han assolit l’estatus d’icona cultural, com La Gioconda. Aprofitant l’efemèride del seu naixement la UNESCO va declarar aquesta data com a Dia Internacional de l’Art, amb el propòsit d’apropar les creacions culturals a tothom. Aquesta data s’ha convertit a poc a poc en un esdeveniment a escala internacional, però a Catalunya només se celebra, cada any amb més intensitat, a Girona.

A causa de la coincidència amb la setmana santa, la data s’ha mogut aquest any al 8 d’abril, per tal de poder commemorar un esdeveniment tan important. Des de l’espai 3er Esquerra hem volgut donar-li la importància que es mereix, unint forces amb els nostres veïns, i és així com hem planificat una experiència triangular, apropant al públic tres espais diferents dedicats a la creació i exposició artística:
Per començar el dia podreu apropar-vos a l’Espai 3er Esquerra de CoEspai per visitar l’exposició «El que falta a Girona» de Barbara Cardella. La Barbara, italiana com Da Vinci i guanyadora de la beca Espai, ha desenvolupat la seva obra dins el nostre espai gràcies a aquesta beca, i podeu veure la seva exposició fins al dia 4 de maig. A més li hem editat la publicació Oggetti sottratti amb motiu de l’exposició, la qual presentarem el mateix dia de l’art a la plaça. La publicació s’articula a partir d’alguns dels objectes que l’artista ha anat recollint durant la seva estada a Girona, i s’organitzen en diverses col·leccions -titulades Les bones relacions, Objectes romàntics i Objectes concretíssims-. Es tractaria d’un inventari clàssic d’una col·lecció d’objectes -amb informació detallada de cada un d’ells-, si no fos perquè en aquest exercici de descripció exhaustiva hi prevalen les relacions que l’artista estableix amb aquests objectes, els records que li suggereixen, les sensacions que li evoquen. D’aquesta manera, els objectes presentats adquireixen una nova dimensió i esdevenen testimonis de la vivència i la relació que estableix l’artista amb la ciutat -més entesa com a un període vital que no pas com un lloc físic i concret.

Una mica més tard, a la plaça, CoEspai ha programat dins «Triangles d’Art» un concert per acabar de gaudir de l’art, en aquest cas de les arts musicals. Portarem els nostres amics del grup «Minerva» per recrear-nos l’oïda, i si no els coneixeu us recomanem moltíssim veure els seus vídeos i escoltar la seva música o bé a la seva llista de Spotify, la qual teniu a la seva pròpia web. La música en viu no té preu, així que el millor que podeu fer és venir a escoltar-los a partir de les 12 per vibrar amb ells.

Per acabar podreu veure la intervenció artística de Guillermo Basagoiti, que tindrà lloc allà mateix poc després.

A l’Aparador22 també inaugurarem l’exposició d’Olga Solà i Guillermo Basagoiti “En Expansió”  i no cal que us mogueu del lloc perquè a l’Espai 22 podrem també inaugurar l’exposició dels treballs fotogràfics d’Israel Ariño. A les a les 11:45 inaugurem exposicions!

El que s’avorreixi el dia de l’art no tindrà excusa! Tampoc teniu l’excusa que la cultura és cara, perquè tots els actes són gratuïts, així que ens encantarà veure com us emocioneu amb l’art de la Barbara, com salteu i balleu al ritme de Minerva, i com gaudiu d’un dia tan fantàstic com aquest.

Actualitat relacionada