Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques
Centre de creació, producció i exhibició de pràctiques artístiques

Valérie Prot al cicle “Realitats Alterades”

Els treballs de Valérie Prot atenen als mecanismes que donen forma a la nostra realitat sociopolítica i es materialitzen en fotografies i peces audiovisuals que utilitzen recursos com la repetició i la relectura de certs elements per posar en evidència aspectes i obsessions propis delcontext i la realitat actuals. A Portraits, l’artista recull i transcriu […]

Els treballs de Valérie Prot atenen als mecanismes que donen forma a la nostra realitat sociopolítica i es materialitzen en fotografies i peces audiovisuals que utilitzen recursos com la repetició i la relectura de certs elements per posar en evidència aspectes i obsessions propis delcontext i la realitat actuals.

A Portraits, l’artista recull i transcriu informació personal i activitat publicada en els perfils de Facebook d’amics i coneguts configurant, d’aquesta manera, un mosaic de retrats diversos des d’una perspectiva radicalment contemporània. En certa mesura, es produeix una subversió de la mateixa idea de retrat en substituir la representació basada en trets físics o psicològics de la persona per una imatge constituïda únicament a partir de tota aquella informació que aboquem sobre nosaltres mateixos a les xarxes socials.

El projecte planteja de quina manera les noves tecnologies intervenen en la construcció d’una subjectivitat contemporània caracteritzada per la constant projecció de la imatge visible d’un mateix. En aquest cas, Facebook esdevé un espai on cadascú pot modelar i constituir la seva pròpia subjectivitat i que l’artista cartografia per posar en evidència com el que entenem com a intimitat esdevé l’eix al voltant del qual articulem la imatge pública de nosaltres mateixos.

Activitat vinculada a l’exposició.

El dimecres 22 d’abril a les 18:30 a l’espai 3er. Esquerra, parlarem una mica sobre el treball de la Valérie fent una relectura de portraits en clau d’imatges. El taller serà obert a tothom, amb una entrada inversa si us ha agradat i voleu recolzar el projecte. També ens agradaria que ens enviéssiu un correu confirmant la vostra assistència.

Actualitat relacionada